Selaković: Dužnost Srbije da brine o Srpskoj

24

9.1.2021.

Srbija voli, poštuje i podržava Republiku Srpsku, na to je obavezuje ne samo ubedljiva većina mišljenja građana, već i međunarodno pravo i Dejtonski mirovni sporazum i iz toga proističe i dužnost Srbije da brine o RS, izjavio je večeras ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

„Srpski narod u Republici Srpskoj treba da bude ponosan na ono što je stvorio. Republiku Srpsku može da razgrađuje i razvodnjava samo onaj koji ju je stvarao, jer ona je istorijski i politički činilac i nepromenjiva činjenica", rekao je Selaković u video obraćanju na svečanoj akademiji u Banjaluci povodom Dana RS.

Šef srpske diplomatije istakao je da Srbija i danas, kao što je činila u prošlosti, poštuje teritorijalni integritet BiH, „ljubomorno čuvajući svoje specijalne i paralelne veze sa RS i sa svojim srpskim narodom" i naglasio da upravo zajedno sa tim, Srbija se trudi i trudiće se da gradi dobre i kvalitetne odnose sa Federacijom BiH i sa druga dva konstitutivna naroda.

„Srbija ž..

The post Selaković: Dužnost Srbije da brine o Srpskoj appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article