Selaković čestitao Blinkenu Dan nezavisnosti SAD

31

04. jul 2021. godine

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković čestitao je američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu Dan nezavisnosti, ističući da je unapređenje svih oblika saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama jedan od spoljnopolitičkih prioriteta RepublikeSrbije.

„Povodom Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država, u ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje ime, želim da Vam uputim najiskrenije čestitke i najbolje želje za prosperitet Vaše zemlje i blagostanje američkih građana“, poručio je Selaković u čestitki.

Ministar Selaković podsetio je da Srbija i Sjedinjene Američke Države ove godine obeležavaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, i da su naše dve zemlje u presudnim istorijskim trenucima bile saveznici, rukovođene verom u istinu, pravdu i napredak.

Selaković je istakao da se pre više od jednog veka srpska zastava vijorila nad Belom kućom i da su brojni američki građani, u teškim danima kroz koje je pr..

The post Selaković čestitao Blinkenu Dan nezavisnosti SAD appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article