Sednica Građevinskog odbora za izgradnju spomen-hrama u Mauthauzenu

61

22.11.202123.11.2021

more
U Lincu je održana sednica Građevinskog odbora za izgradnju spomen-hrama Svetih Srpskih Novomučenika na vojnom groblju u Mauthauzenu
Foto: FB vladika Andrej

U Lincu je protekle nedelje održana u hramu Sv. Vasilija Ostroškog čudotvorca održana redovna sednica Građevinskog odbora za izgradnju spomen-hrama Svetih Srpskih Novomučenika na vojnom groblju u Mauthauzenu. Sednici su prisustvovali episkop Andrej u svojstvu predsednika odbora, sekretar EUO jerej Filip Milunović, protojerej-stavrofor Dragan Mićić, nadležni paroh iz Linca, sekretar GO Željko Malešević, protojerej Gajo Gajić i preko telekomunikacije, protojerej-stavrofor Miroslav Simijonović i prof. dr Gordana Ilić-Marković.

Na sednici je bilo reči o završnoj fazi radova i o završteku radova na spomen kapeli koji će uskoro biti ostvareni. Građevinski planovi su zbog pandemije korona virusa bili prilično usporeni. Tu se pre svega misli na pripremu Knjige mrtvih i monografije o izgradnji spomen-hrama, ..

The post Sednica Građevinskog odbora za izgradnju spomen-hrama u Mauthauzenu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article