“Sedmica” iz Frankfurta čuva srpski jezik i kulturu: Održani Oktobarski susreti pisaca dijaspore

135

Udruženje pisaca Sedmica iz Frankfurta je i pored vanrednih mera zaštite od korona virusa organizovalo tradicionalne Oktobarske susrete pisaca dijaspore. Književni stvaraoci, čuvari maternjeg jezika i ljubitelji lepe pisane reči su se na ovim, 26. susretima okupili u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Ofenbahu.

Uz one koji su u ova teška vremena za druženje ipak uspeli da stignu, u programu su učestvovali i oni koje je pandemija sprečila da lično dođu. Tako su se u programu virtuelno preko velikog ekrana uključivali pisci i pesnici iz raznih delova Evrope, piše “RTS”.

Ljubiša Simić, predsednik Sedmice, poželeo je dobrodošlicu i jednima i drugima, a posebno je pozdravio Stevana Sinđelića, konzula Srbije u Frankfurtu, koji je pre početka programa preneo poruku ohrabrenja piscima.

“Sedmica već više od 25 godina gradi mostove između kultura i naroda, negujući i podstičući književno stvaralaštvo i prave ljudske vrednosti. Sedmica je formirana 1995. s ciljem da bude kuća mladih i sta..

The post “Sedmica” iz Frankfurta čuva srpski jezik i kulturu: Održani Oktobarski susreti pisaca dijaspore appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article