Sećanje na srpske žrtve ne sme da izbledi

86

Najpre je u Sabornom hramu Svetog Nikolaja služena sveta liturgija koju je služilo više sveštenika Eparhije osečkopoljske i baranjske, a nakon liturgije održan je i parastos za sve nastradale.

– Sećanja na naše pokojne i preminule ne treba nikada da blede, kako se koja generacija smenjuje ovde na zemlji u bilo kojem narodu, mestu ili vremenu, te iste generacije treba da se sećaju svih svojih predaka koji su život skončali na ovaj ili na onaj način. Danas smo se okupili da se setimo svih nastradalih u poslednjem ratu u ovom gradu, i ne samo u ovom gradu nego na širem prostoru, kada je ovde besnilo nešto i kada se projavljivalo što nije nikako od Boga, nego se od đavola uvuklo u ovaj svet i preko nas ljudi dobilo svoje lice – istakao je između ostalog u svojoj besedi prvi vukovarski paroh i vukovarski namesnik protojerej – stavrofor Saša Kuzmanović.

Nakon liturgije i parastosa okupljeni su se uputili ka „Aleji“ gde je održan pomen nastradalima, a potom su položeni venci političkih pred..

The post Sećanje na srpske žrtve ne sme da izbledi appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article