SDSS-u sva tri mandata srpske zajednice u Saboru

168

U Hrvatskoj su juče održani parlamentarni izbori, a ubedljivu pobedu na njima ostvario je HDZ koji će u narednom sazivu Sabora imati 66 zastupnika. Težak poraz doživela je koalicija Restart okupljena oko SDP-a sa 41 mandatom te se zbog ovog rezultata šef SDP-a Davor Bernardić povukao sa pozicije.

Treći po rezultatu bio je Domovinski pokret Miroslava Škore pa će krajnju desnicu u Saboru predstavljati 16 zastupnika dok je Most osvojio osam mandata. Levičarska platforma Možemo osvojila je sedam mandata dok je tri mandata dobila i koalicija Stranka sa imenom i prezimenom-Pametno-Fokus. U Sabor će još i HNS i Reformisti koji su osvojili po jedan mandat.

Manjine izabrale iste predstavnike kao i pre četiri godine
U 12. izbornoj jedinici svoj glas su davali pripadnici nacionalnih manjina, a izabrano je osam zastupnika koji su bili u Saboru i u prošlom sazivu. Srpsku nacionalnu manjinu predstavljaće kandidati Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Boris Miloše..

The post SDSS-u sva tri mandata srpske zajednice u Saboru appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article