SDSS se oglasio povodom napada u Vukovaru

105

U Vukovaru se u poslednja tri dana desio isti toliki broj napada na pripadnike srpske zajednice. Povodom toga organizovana je hitna medijska konferencija u sedištu Samostalne demokratske srpske stranke u Vukovaru. Na konferenciji su govorili predsednica kluba zastupnika SDSS-a u hrvatskom Saboru Dragana Jeckov i predsednik ove stranke Milorad Pupovac.

Jeckov je u svom obraćanju medijima izjavila da noćni život u Vukovaru ima „posebno gorak začin“, odnosno međunacionalne sukobe.

– Veoma često se noćni izlasci mladih ljudi, završe tučama i svojevrsnim uličnim nasiljem koje ima elemente međunacionalnog sukoba. Tako je bilo i sinoć kada su negde oko 23 sata kada su se mladići, pripadnici srpske zajednice, zaustavili ispred pekare kako bi nešto pojeli a iza njih su se zaustavila dva autobomila iz kojih su izašli momci tridesetih godina. Počelo je pitanjima ko su oni, da li su Srbi i kakav krst nose. Nastavilo se u lošem tonu i epilog svega su razbijene flaše, razbijen automobil i razbijen..

The post SDSS se oglasio povodom napada u Vukovaru appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article