Savez srpskih društava Slovenije i Savez Srba Slovenije potpisali zajedničku deklaraciju o saradnji

5

15.09.202116.09.2021

Potpisivanje zajednice deklaracije o saradnji – Bodiroža, Vujadinović, Kokanović
Foto: arhiva Savez Srba Slovenije

Na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave Savez srpskih društava Slovnije (SSDS) i Savez Srba Slovenije (SSS) zvanično su potpisali Deklaraciju o temeljnim principima saradnje. Ovim dokumentom napravljen je prvi korak ka jedinstvu srpske zajednice u Sloveniji i otvoren prostor za produbljivanje saradnje između dva najveća saveza Srba iz Slovenije.

Zlatomir Bodiroža, predsednik SSDS, Milimir Vujadinović, narodni poslanik i predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u Regionu Skupštine Srbije, Vladimir Kokanović, predsednik SSS.

Oba Saveza imaju iste ciljeve – očuvanje temeljnih obeležja srpskog identiteta – srpskog jezika, ćiriličnog pisma, kulture, tradicije i nacionalnih simbola
Foto: arhiva Savez Srba Slovenije

U deklaraciji se napominje da su oba saveza prepoznala potrebu za postizanjem jedinstva srpske nacionalne zajednice u Sloveniji..

The post Savez srpskih društava Slovenije i Savez Srba Slovenije potpisali zajedničku deklaraciju o saradnji appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article