Sava Ilić novi predsednik Udruženja srpskih pisaca Švajcarske

55

03.11.202103.11.2021

Članovi Udruženja pisaca Švajcarske sa izborne skupštine
Foto: arhiva UPŠ

Udruženje srpskih pisaca Švajcarske dobilo je letos novu upravu. Na redovnoj izbornoj skupštini održanoj u mestu Ucvilu jednoglasno za novog predsednika izabran je Sava Ilić iz St. Galena. Sava je sedmi izabrani predsednik Udruženja srpskih pisaca Švajcarske, koje postoji 18 godina. Poslednjih osam godina ovo divno kulturno udruženje je vodio Milisav Đurić.

Đurić se zahvalio na dugogodišnjem poverenju istakavši da želi da se povuče sa mesta predsednika. On se toplim rečima obratio prisutnima, uz velike reči hvala na svakoj vrsti podrške tokom svojih mandata naglasivši da je to tom mestu bio srcem, da je bilo i lepog i teškog perioda, onoga prvog mnogo više. „Želim svima da se zahvalim na podršci i svemu što smo zajedno uradili za dobrobit našeg udruženja, trudio sam se da se maksimalno posvetim ovoj našoj instituciji koju stvaramo srcem godinama. Bilo je i teških trenutaka ali mnogo više ..

The post Sava Ilić novi predsednik Udruženja srpskih pisaca Švajcarske appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article