Sastanak sa predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine

37

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, koji ga je obavestio o političkim napadima na Republiku Srpsku, kao i o pokušajima njenog urušavanja, te je uputio jasne zahteve i molbe Republici Srbiji.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saslušao je predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i zamolio ga da u danima i nedeljama koje su pred nama upotpuni svoje zahteve koje predsednik Srbije smatra legitimnim, a odnos Srbije prema Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj predsednik Vučić definisao je na sledeći način:
1. Predsednik Vučić je zaključio da Republika Srbija smatra da odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine mogu i moraju da budu unapređeni, pre svega kroz značajnije ekonomske integracije, povezivanje ljudi i pogled koji je uperen u budućnost, a ne u prošlost.
2. Predsednik Vučić je u svom odgovoru predsedavajućem Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku..

The post Sastanak sa predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article