Sastanak predsednika Vučića sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država

13

29. april 2021. godine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Entonija Godfrija, sa kojim je razgovarao o nastavku sprovođenja Vašingtonskog sporazuma i evropskim integracijama, kao i bilateralnoj saradnji, posebno u svetlu obeležavanja 140. Godišnjice diplomatskih odnosa.

Predsednik Vučić je rekao da je dogovor o normalizaciji ekonomskih odnosa postignut u Vašingtonu komplementaran sa aktivnostima EU i korak u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine. „Srbija je uvek spremna za otvoren dijalog sa Prištinom“, istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Vašingtona putu punopravnog članstva Srbije u EU, koji predstavlja jedan od njenih prioritetnih spoljnopolitičkih ciljeva. „Od velikog značaja nam je američka podrška u procesu evrointegracija naše zemlje. SAD bi mogle da sugerišu svojim evropskim partnerima da je napredak Zapadnog Balkana u oblasti evropskih integr..

The post Sastanak predsednika Vučića sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article