Šarengradski pravoslavni hram prepun naroda

85

U nedelju 23. avgusta u Šarengradu je održan treći po redu Gospojinski sabor koji je u tamošnjoj crkvi Svetih Arhanđela Mihaila i Gavrila okupio do sada najveći broj vernika. Prethodnog dana, u navečerje sabora, sveštenici Arhijerejskog namesništva vukovarskog služili su svečano večernje bogosluženje i Akatist Presvetoj Bogorodici pred Čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice šarengradske, a sutradan je episkop osečkopoljski i baranjski Heruvim služio svetu arhijerejsku liturgiju uz sasluženje sveštenstva Arhijerejskog namesništva vukovarskog.

Narodno sabranje u Šarengradu i za srpsku pravoslavnu crkvu i za okupljeni narod ima veliki značaj što je vladika Heruvim posebno naglasio i u svojoj besedi nakon liturgije pozivajući vernike da ostanu verni Bogu i njegovim zakonima i da nikada ne gube nadu u spasenje.

– Ovo je za naš narod i za našu crkvu posvećenu Svetim Arhangelima Mihailu i Gavrilu veliki dan i ovaj Gospojinski sabor osmišljen je upravo zbog toga da se narod ovde okupi i da p..

The post Šarengradski pravoslavni hram prepun naroda appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article