Sara Milenković osvaja nagrade na konkursima a nastavnica Nataša je motiviše

12

16.04.2021

Sara Milenković Nataša Milenković Foto: N. Milenković

Iz godine u godinu sve više učenika Srpske dopunske škole učestvuju na mnogobrojnim literalnim i likovnim konkursima u Srbiji i Republici Srpskoj. Nastavnici se trude da motivišu đake a uspesi onih koji su učestvovali ohrabruju nove učenike da se oprobaju. Jedna od nastavnica Srpske dopunske škole u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg čiji učenici učestvuju na skoro svim konkursima i osvajaju vredne nagrade je Nataša Milenković.

„Učenici danas rado pišu na maternjem jeziku. Kada sam im predložila da pišu na srpskom jeziku naišla sam na početku na blagi otpor. Mislili su, da nisu spremni da izraze svoje misli i osećanja na srpskom jeziku. Bodrila sam ih i hrabrila da pokušaju. Bile su to na početku kratke pesmice od par stihova ili jedne do dve strofe“, priseća se početaka Nataša Milenković, koja je četiri godine radila na redovni nastavnik a poslednje dve radi kao honorarni. „Najpre smo se igrali rečima, smišljali reči..

The post Sara Milenković osvaja nagrade na konkursima a nastavnica Nataša je motiviše appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article