Samohrana majka iz Medara zbog otkaza ne može da nastavi školovanje

101

Između Nove Gradiške i Dragalića nalaze se Medari, selo tužne sudbine koja ga je zadesila za vreme ratnih dešavanja devedesetih godina prošlog veka. Epilog svega je nestašica posla i odlazak radno sposobnog stanovništva u ekonomski razvijenije krajeve, većinom van granica Republike Hrvatske.

Jedna od onih retkih mladih osoba koje su ostale na svom ognjištu jeste samohrana majka trogodišnjeg deteta Goca Dabić (26). U trošnu kućicu na samom izlasku iz sela na putu prema Dragaliću smestili su se ona, njen sin i majka.

Nakon što je završila srednju školu za fizioterapeuta, Goca je nastavila školovanje u istoj branši. Radila je, paralelno studirajući, ali je pojavom pandemije koronavirusa dobila otkaz.

– Situacija je jako loša. Trenutno tražim posao i završavam fakultet. Imam veliki problem nakon dobijanja otkaza jer mi je ostalo da završim poslednju godinu studija nakon kojih bih postala fizioterapeutski tehničar, a godišnja školarina iznosi 10.000 kuna. Majka je korisnica socijalne pom..

The post Samohrana majka iz Medara zbog otkaza ne može da nastavi školovanje appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article