Šah na srpskom jeziku i za decu u rasejanju

122

15.10.202015.10.2020

Deci uzrasta od 6 do 10 godina u rasejanju se nudi mogućnost pohađanja onlajn časova u šahu sa vrhunskim majstorom Željkom Medorom
Foto: arhiva sajta Rokada.info

Dečji šahovski portal Rokada.info i Dečji šahovski klub (DŠK) Kapablanka 1992 iz Novoga Sada razvili su platformu i nude interesantnu metodologiju za učenje šaha među najmlađima putem interneta. „U vreme kada nas je korona virus omeo u redovnim-trening aktivnostima i dečjim turnirima, razvili smo metodologiju za učenje šaha među najmlađima putem interneta, prvenstveno kako bismo držali redovne treninge svojoj deci. Nedavno smo, upravo zbog takvog rada, počeli da dobijamo upite iz srpskih društava iz inostranstva, da srpskoj deci držimo onlajn časove šaha. Međutim zbog vremenske razlike malo takvih časova možemo da održimo. Ono što možemo, jeste da onlajn časove šaha, na srpskom jeziku, ponudimo srpskoj deci koji žive u inostranstvu, ali su u istoj (ili bliskoj) vremenskoj zoni, kako bismo se lakše organi..

The post Šah na srpskom jeziku i za decu u rasejanju appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article