Sabor u manastiru u kom spasenje traže i vernici drugih veroispovesti

135

Poslednje nedelje pred praznik Male Gospojine, episkop dalmatinski Nikodim služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Dragović, uz sasluženje sveštenstva i monaštva Eparhije dalmatinske. Vernicima koji su se povodom ovog velikog Praznika sabrali iz svih krajeva u jednom od tri najstarija pravoslavna manastira u Dalmaciji, episkop Nikodim čestitao je hramovnu slavu iskazavši radost zbog njihove vere i u najtežim vremenima.

– Danas smo se okupili da proslavimo praznik Rođenja Presvete Bogorodice kao što se već decenijama sabiramo ovde, i kao što su se sabirali naši slavni preci. Drago mi je da vidim, braćo i sestre, da imate vere da dođete i pomolite se Gospodu, uprkos svim nevoljama i ovoj bolesti koja se nadvila nad čitavim svetom. Kroz ovu našu današnju molitvu mi smo dali taj naš mali prinos da bismo učestvovali u Domostroju Spasenja i da bismo se potrudili svi zajedno da zadobijemo Carstvo Nebesko. U današnjem Jevanđelju čuli smo kako Gospod govori jednoj ženi: “Marta, Mart..

The post Sabor u manastiru u kom spasenje traže i vernici drugih veroispovesti appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article