Sabor kulturnog i narodnog stvaralaštva po prvi put u Baranji

87

I ove godine udruženje Čuvari srpskog identiteta okupilo je kulturno-umetnička društva, udruženja žena, tamburaške orkestre i vokalne soliste sa istoka Republike Hrvatske koji su četvrti po redu obogatili Sabor kulturnog i narodnog stvaralaštva Slavonije, Baranje i zapadnog Srema.

– Ova manifestacija se poprilično razlikuje od prethodnih izdanja jer vladaju posebni bezbednosni propisi, kao uostalom i na ostalim dešavanjima sličnog tipa. Do sada je ovaj sabor bio održan u Borovu, Dalju i Vukovaru. U prva tri izdanja gostovala nam je emisija „Žikina šarenica“. Želeli smo da tako bude i ove godine, ali zbog poznatih razloga oko prelaska državnih granica, taj dolazak je izostao. Pokušaćemo dovesti „šarenicu“ ponovo nagodinu – priča o ovoj manifestaciji predsednik udruženja „Čuvari srpskog identiteta“ Dragan Todić.

Na samom ulazu u Etnološki centar baranjske baštine posetioce ove manifestacije dočekale su žene iz Belog Manastira, Darde, Kneževih Vinograda, Jagodnjaka, Bolmana i Popovca sa..

The post Sabor kulturnog i narodnog stvaralaštva po prvi put u Baranji appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article