Režim ulaska u Republiku Srbiju – Uredba Vlade Republike Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19

46

Vlada Republike Srbije je, 15. decembra 2020. godine, donela Uredbu o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, kojom su određene odgovarajuće mere, kao i uslovi, način sprovođenja, izvršioci i sredstva za sprovođenje tih mera.

Radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, licima koja dolaze u Republiku Srbiju, dozvoljen je ulazak, u skladu sa Uredbom, pod uslovom da poseduju negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze, odnosno ulaze u Republiku Srbiju, ne stariji od 48 sati od datuma izdavanja rezultata. Više informacija naćićete na sledećim linku:

http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/teme/corona19172020?lang=cyr

The post Režim ulaska u Republiku Srbiju – Uredba Vlade Republike Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article