Regent Porto Montenegro dobio Green Key sertifikat za ekološku odgovornost

16
regent-porto-montenegro-dobio-green-key-sertifikat-za-ekolosku-odgovornost

Regent Porto Montenegro dobitnik je prestižne Green Key oznake, vodećeg standarda za izvrsnost u ekološkoj odgovornosti i održivom poslovanju u turističkoj industriji

Sertifikat Green Key dodjeljuje se hotelima koji se pridržavaju strogih ekoloških kriterijuma koje je postavila Fondacija za ekološku edukaciju. Trenutno je više od 3.200 ugostiteljskih objekata u 60 zemalja kategorisano oznakom Green Key koja je podržana od strane Svetske turističke organizacije, dok su kriterijumi za hotele verifikovani od strane Globalnog saveta za održivi turizam.

Dobijanjem ovog certifikata, Regent Porto Montenegro je pokazao posvećenost visokim standardima održivog poslovanja prema precizno određenim kriterijumima iz domena brige o životnoj sredini (štednja vode, energetska efikasnost, upravljanje otpadom, čišćenje, itd.), održivosti i edukacije (osoblje, gosti, dobavljači, itd.).

Od svojih početaka 2014. godine, Regent Porto Montenegro posvećen je održivosti i društvenoj odgovornosti, u skladu sa Politikom održivog poslovanja. Upravljački tim je razvio snažnu saradnju sa međunarodnim partnerima i lokalnom zajednicom kako bi unapredili upravljanje hotelom i osigurali princip jednakih šansi prilikom zapošljavanja.

Generalni direktor Regent Porto Montenegra, Kai Dieckmann, izrazio je zadovoljstvo zbog dobijanja Green Key sertifikata i istakao je predanost hotela ka stvaranju održivih praksi. „S ponosom brinemo o našem zelenom otisku i neprestano težimo održivim praksama, istovremeno osiguravajući dobrobit za naše osoblje i lokalnu zajednicu kojoj sa zadovoljstvom pripadamo. Čineći tako, ne samo da pozitivno utičemo na okruženje, već doprinosimo stvaranju boljeg sveta za sadašnje i buduće generacije“.

Pored brige o životnoj sredini, Regent Porto Montenegro prepoznat je po snažnoj podršci lokalnoj zajednici, kroz brojne donacije i humanitarne manifestacije kojima je do sada podržao lokalne zdravstvene ustanove, sportske klubove, gradske službe, te omogućio priliku za stažiranje i sticanje znanja mladim talentima iz škola za ugostiteljstvo i kulinarstvo.

Crnogorska nautička baština, tradicija i način života inkorporirani su u unutrašnji dizajn i sastavni su deo brend identiteta hotela, a gastronomska ponuda i komunikacijske kampanje usmerene su ka promociji lokalnog. Regent Porto Montenegro će nastaviti da teži izvrsnosti u svim ovim aspektima kako bi pružio svoj doprinos održivoj budućnosti za generacije koje dolaze.

Ovaj članak Regent Porto Montenegro dobio Green Key sertifikat za ekološku odgovornost se pojavio prvo na TU magazin.