Ramen pica – istok i zapad na jedan neobičan način

94

Pizza Hut Taiwan udružio je snage sa Menya Musashi, popularnim restoranom iz Japana, kako bi napravio jedan poseban gastronomski specijalitet koji spaja istočnjačku i italijansku kuhinju. Nastala je zvanično prva ramen picu na svetu

Nova pica, ako se tako može nazvati, ima od svojih italijanskih korena samo testo, a kao fil sadrži sve ono što se do sad moglo naći u ramen supi napravljenoj po starom i originalnom receptu. Ramen se sastoji od tri glavne celine, supe, ramen rezanaca i raznih dodataka koji se serviraju neposredno pred samo posluživanje.

Pica se servira sa prečenim rezancima, komadima kuvane svinjetine, sa kuvanim jajetom u sredini, posuta je sitno sečenom čili paprikom, a dodaci koji idu tradicionalno u ramen, kao što je mladi luk, služe se posebno.

Ovaj specijalitet treba da usavrši najbolje od oba najpoznatija jela, i spoji istok i zapad najedan originalan i ukusan način. Kako ističu u Pizza Hut Taiwan, ramen pica ima tendenciju da postane najpopularnije ulično jelo na Tajvanu.

Original Article