Putnici iz Srbije od ponoći i zvanično mogu u Crnu Goru

72

Putnici iz Srbije od ponoći mogu da uđu u Crnu Goru, odlučilo je večeras crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT).

Kako je saopšteno posle sednice, u tu zemlju od ponoći će moći da uđu putnici iz SAD, Srbije, tzv. Kosova, Albanije i Severne Makedonije uz PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata.

U saopštenju se dodaje da se obaveza posedovanja testa ne odnosi na decu mlađu od pet godina.

Uslov za ulazak građana iz navedenih zemalja jeste i da u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, stoji se u saopštenju.

Na sednici je doneta i odluka da se omogući ugostiteljskim objektima, koji imaju dozvolu, rad do 1.00 iza ponoći, prenose podgoričke Vijesti.

“U predlogu Instituta za javno zdravlje (IJZ) navodi se da je ublažavanje mera koncipirano uvažavajući trenutni nivo oboljevanja od novog korona virusa u Crnoj Gori i zemljama okruženja i nakon konsultacija s predstavnicima turističke pr..

The post Putnici iz Srbije od ponoći i zvanično mogu u Crnu Goru appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article