Pupovac o hapšenjima: „Izražavamo sumnju u objektivnost i nepristrasnost“

85

Policija je podnela dve kaznene prijave državnom tužilaštvu u Osijeku zbog sumnje da su dvojica Negoslavčana 20. novembra 1991. godine na Ovčari grubo fizički zlostavljali veći broj osoba, zarobljenika iz vukovarske bolnice. Tim povodom danas su u Negoslavcima ispred zgrade Opštine konferenciju za medije održali saborski zastupnici Milorad Pupovac i Dragana Jeckov koja je i sama iz ovog mesta.

– Dobrodošli u Negoslavce, selo koje bi trebalo biti poznato po svojem infrastrukturnom napretku, naprednim demografskim merama, po razvijenoj poljoprivredi i mlekarstvu, međutim poznato je samo po ovim poslednjim događajima koji ga kao takvog stigmatizuju. Smatram da je veoma važno reći da je ovaj proces na početku i bez pravosnažne presude ne treba donositi zaključke unapred. Treba dozvoliti da organi donesu svoje odluke i onda te odluke poštovati. Istražnim organima treba omogućiti da svoj posao odrade profesionalno i da ne podležu pritiscima formalnih i neformalnih organizacija i istražilaca..

The post Pupovac o hapšenjima: „Izražavamo sumnju u objektivnost i nepristrasnost“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article