Prvi konkretni koraci u saradnji ZVO-a i Subotice

215

Nakon što je još u februaru potpisan sporazum o saradnji između ZVO-a i Grada Subotice, zbog pandemije koronavirusa i zatvaranja državnih granica, saradnja ove dve institucije nije mogla da bude nastavljena konkretnim potezima pa je zato, neposredno po otvaranju granica Hrvatske i Srbije, predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić posetio ovaj grad na severu Bačke.

Najpre je upriličen sastanak sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom u Zelenoj sali Gradske kuće. Grad Subotica pripremio je 500 paketa školskog pribora za učenike koji se školuju na srpskom jeziku na području ZVO-a.

– Siguran sam da kao Grad Subotica možemo mnogo toga da pomognemo, da pokažemo na koji način mi ovde kao zajednica živimo i da pomognemo našem narodu sa druge strane granice. Ovde živimo u višenacionalnoj sredini, a Subotica je odličan primer ovakvog društvenog funkcionisanja. Druge države trebale bi da slede Zakon o nacionalnim manjinama koji Srbija ima i da ista ta pravila primenjuju i za naš narod širom ..

The post Prvi konkretni koraci u saradnji ZVO-a i Subotice appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article