Proslavljena hramovna slava u Lipštatu u Nemačkoj

115

23.11.202023.11.2020

Sa parohijske slave u Lištatu – održan i pomen patrijarhu Irineju
Foto: arhiva M. Radmilo

Hramovna slava Sveti Stefan Dečanski proslavljena je minulog vikenda u Lipštatu, u Nemačkoj. Jerej Marko Radmilo, nadležni paroh kaselsi služio je liturgiju.

Nakon pročitanog odeljka iz Svetog Jevanđelja, otac Marko se obratio prisutnima: „Gospod je moja krepost, Spasitelj i Izbavitelj moj, evo dva isceljenja, dva čuda koja čini Hristos nas radi! Naime uvek Gospod isceljuje različite ljude, razrešuje ih od grehova, miluje i daruje jer voli čoveka. Tako isceli krvotočivu ženu čija vera je bila velika i vaskrsava Jairovu kćer iz mrtvih! Šta znače reči da Hristos isceljuje? Znače učiniti čoveka celim, vratiti ga u stanje kakvim ga Gospod stvorio. Čovek biva bolestan od grehova i strasti i dolazi do teškog telesnog i duhovmog stanja, bolestan je, propada, umire… Njegovo stanje se menja, kao biljke ukoliko ne vide sunca i ne hrane se kišom propadaju-suše se! Gospod Silan i Blag..

The post Proslavljena hramovna slava u Lipštatu u Nemačkoj appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article