Proslavljena hramovna slava u Braunau u Austriji

42

08.05.202109.05.2021

Doček vladike Andreja u BranauVladika AndrejFoto: FB vladika Andrej

U Branau u Austriji proslavljena je parohijska slava. Praznovanje hramovne slave Svetog apostola i evangeliste Marka u Braunau otpočelo je sa prazničnom večernjom službom koju je služio jerej Andrej Živković uz sasluživanje protođakona Romana Fišera iz Beča. Nakon službe narodu se obratio nadležni paroh objasnivši im značaj nastupajućeg praznika.

Sutradan, 08. maja na sam dan Sv. apostola i evangeliste Marka, verni narod se okupio kako bi dočekao svoga Arhipastira. Posle svečanog ulaska u hram, koji je zbog praznika bio naročito lepo ukrašen, otpočela je hramovna proslava. Svetu arhijerejsku Liturgiju služio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop austrijsko – švajcarski g. Andrej uz sasluživanje jereja Dalibora Petrića, paroha u Sankt Peltenu, jereja Andreja Živkovića, nadležnog paroha i protođakona Romana Fišera iz Beča. Lepoti bogosluženja doprinela je pevnica pri hramu kojom je ovoga puta dirigov..

The post Proslavljena hramovna slava u Braunau u Austriji appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article