Proslava Uskrsa u Srpskoj dopunskoj školi širom Evrope

21

12.05.202112.05.2021

Izložba jaja u Lionu Radovi iz Italije

Praznik nad praznicima Uskrs obeležen je na svim časovima u Srpskoj dopunskoj školi širom Evrope. Sam praznik je tematski obrađen na razne načine i prilagođen je uzrastima učenika. Mnogi đaci usled pandemije i ove godine nisu mogli da budu zajedno na času ali su gugl učionice i zum platforma omogućile nastavu na daljinu. Pojedina deca su uspela da se vide u hramovima širom Evrope, a negde su mogle i izložbe da se prikažu. Neki učenici su imali časove sa drugarima u Srbiji (pisali smo o časovima iz nemačke pokrajine Hesen i iz Ljubljane) a ovde prenosimo par utisaka iz nekoliko gradova Evrope.

Sa časa u Nansiju

Đaci srpske škole iz Nansija u Francuskoj putem zum platforme obeležili su najveći hrišćanski praznik. Nakon što su naučili mnogo toga o najosnovnijim tradicionalnim uskršnjim običajima, zabavili su se igrom i pesmom, prepričavanjem običaja iz svojih porodica i tucanjem jaja.

U Lionu, takođe u Francuskoj, učenici s..

The post Proslava Uskrsa u Srpskoj dopunskoj školi širom Evrope appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article