Proglašeni pobednici literarnog konkursa „Slovo do slova i nastade priča/pesma nova“

21

12.06.2021

Foto: arhiva Savez Srba Slovenije

U organizaciji Saveza Srba Slovenije a pod vodstvom nastavnice Jadranke VukoFsavljević Beti održan je literarni konkurs „Slovo do slova i nastade priča/pesma nova“. Na veliku radost organizatora prijavio se veliki broj učenika dopunske nastave srpskog jezika u Sloveniji.

Ove nedelje, putem Zum platforme proglašeni su pobednici. Na zajedničkom druženju učenika i nastavnika prisustvovali pohvaljeni su sva dela učenika. Radove đaka je ocenio stručni žiri u sastavu: Dejan Aleksić, Marija Zaputil i Lucija Tasić.

Prvo mesto podelila su dva rada i to „Putešestvije slova J i L“, učenice Jovane Perić iz Maribora i „Deca i ljubav“ zajednički rad grupe učenika iz Kopra, Ankarana i Izole.

Marija Zaputil, profesorka srpskog jezika i tehnički sekretar Društva za srpski jezik i književnost Srbije, pratila je putem Zuma druženje. Ona je izrazila je svoje veliko oduševljenje dečjim radovima i pohvalila inicijativu Saveza Srba Slovenije. Predložila je da..

The post Proglašeni pobednici literarnog konkursa „Slovo do slova i nastade priča/pesma nova“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article