Privrednikova humanitarna aukcija slika za pomoć stipendistima

10

Bezbednosne mere zaštite od virusa koji je svojom sveprisutnošću obeležio 2020. godinu, a kako stvari stoje, ne gubi na važnosti ni u ovoj godini, naterale su nas da se rekordnom brzinom prebacimo na internet. Centralnu pažnju dobile su neke nove mrežne platforme, a društvene mreže dobile su novi značaj. Umesto punih galerija, muzeja i pozorišta, sada se broje klikovi, lajkovi i pregledi određenih događaja na društvenim mrežama.

Novim tehnologijama prilagodilo se i Srpsko privredno društvo „Privrednik“ iz Zagreba pa je svoje tradicionalne događaje prebacilo na društvene mreže. Jedan od tih događaja je i humanitarna aukcija slika sa Privrednikove likovne kolonije. Do sad su se ove aukcije održavale uživo, međutim ove godine neće biti tako.

– Svake godine „Privrednik“ u praznično doba organizuje humanitarnu aukciju na kojoj se ponudi izbor radova nastalih na prethodnim kolonijama. Kako zbog pandemije koronavirusa, ove godine nismo bili u mogućnosti da organizujemo aukciju u živo, organ..

The post Privrednikova humanitarna aukcija slika za pomoć stipendistima appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article