Priprema se Balkan festival u Beču: Srbi imaju svoj štand i binu

28

Rukovodstvo 10. bečke opštine planira da 26. septembra 2020. godine organizuje Balkanski festival. Na festivalu će, kako smo saznali u Kabinetu gradonačelnika austrijske prestonice dr Mihaela Ludviga, učestvovati, između ostalih, predstavnici Srba, Hrvata i Bošnjaka, koji žive u ovoj opštini.

„ Predviđen je zanimljiv kulturno-umetnički program, u kome će učestvovati i građani balkanskih zemalja, koji žive i rade u Austriji. Oni će predstaviti svoje kulturno stvaralaštvo, muzičku baštinu i kulinarsku tradiciji“ – rečeno nam je u bečkom Magistratu.

Ovo je treći po redu Balkan festival, koji organizuje grad Beč, na čelu sa strankom Spo i gradonačelnikom dr Mihaelom Ludvigom, koji lično sarađuje sa srpskim aktivistima i poslovnim ljudima.

„Svi srpski klubovi, članovi Zajednice srpskih klibova iz Beča, mogu da učestvuju i predstave se na ovom festivalu. Deseta bečka opština odvojila je značajna finansijska sredstva za održavanje ove značajne manifestacije. Tako da će finansirati i nastup..

The post Priprema se Balkan festival u Beču: Srbi imaju svoj štand i binu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article