Preselite se u Španiju i zaradite do 3.000 evra

40
preselite-se-u-spaniju-i-zaradite-do-3.000-evra

Ukoliko vas pritiskaju sve veći troškovi života i dosta vam je hladnih zima, jedan gradić u Španiji ima ponudu za vas. Preseljenjem u ovu zemlju možete rešiti bar jedan od ta dva problema, jer se Ponga nalazi u toplom i dosta ruralnom planinskom području

Ponga je gradić smešten u španskim severnim planinama, između dva nacionalna parka. U njemu trenutno živi oko 600 stanovnika, a taj broj se svake godine smanjuje. U cilju oživljavanja ruralnih područja, Španija je pokrenula novu akciju. Njihov moto glasi “Preselite se u Španiju i zaradite do 3.000 evra”, i akcija je za sad otvorena za državljane Velike Britanije.

Lokalne vlasti su spremne da plate iznos od nešto manje od 3.000 evra zainteresovanim građanima da se presele. Taj iznos se plaća po članu porodice, računajući i decu. Oni preseljenjem žele da podmlade populaciju, a njima nude preko 2000 sunčanih sati tokom cele godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Javier Valladares Lobera (@javitttto)

Zainteresovani moraju ostati u gradu najmanje pet godina, što i nije neki problem, imajući u vidu okolinu i prirodu Ponge. Naime, grad je dom velikog rezervata prirode. To znači da će stanovnici imati pristup predivnim pešačkim stazama, odličnim mestima za posmatranje ptica i uzbudljivim i adrenalinskim aktivnostima.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Okolina grada se nalazi na Uneskovoj listi kao jedinstven rezervati bisfere smešten u srcu Kantabrijskih planina, a obala je udaljena na samo sat vremena vožnje, navodi magazine Time Out. Na taj način grad spaja i kontinentalni planinski deo Španije sa obalom, pa nije čudo što je ova vest postala tako viralna.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Preselite se u Španiju i zaradite do 3.000 evra se pojavio prvo na TU magazin.