Preporučeno da se 12. jun proglasi za Dan Srpsko-slovenačkog prijateljstva

51

26.09.202027.09.2020

Kod gradonačelnika Ljubljanje Zorana Jankovića (desno) Marko Sladojević iz Saveta Srba Slovenije i Emilija Mitrović ispred SKC
Foto: Fejsbuk Srpski kulturni centar

U Ljubljani predstavnici Srba u Sloveniji Emilija Mitrović Miloš i Marko Sladojević sastali su se gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Janković. U otvorenom i konstruktivnom razgovoru razgovarano je o više tema. „Predstavljene su preporuke Komiteta ministara Saveta Evrope u vezi sa aktivnijom zaštitom i promocijom srpskog jezika i zajedno sa gradonačelnikom identifikovane konkretne mere koje bi vodile ka osnivanju Srpskog kulturnog centra u Ljubljani, u sklopu kojeg bi se našla biblioteka sa 20.000 knjiga na srpskom jeziku, kao i prostori za organizaciju kulturnih i obrazovnih aktivnosti“, istaknuto je u Srpkog kulturnom centru.
Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković podržao je predlog SKC i Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine u Srbiji da se za Dan Srpsko-slovenačkog prijateljstva proglasi 12..

The post Preporučeno da se 12. jun proglasi za Dan Srpsko-slovenačkog prijateljstva appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article