Predstava o Diani Budisavljević oduševila publiku u Dalju

55

Dvorište rodne kuće pokojnog daljskog književnika Đorđa Ocića poslužilo je kao bina za izvođenje monodrame „Pu, spas za sve nas“ glumice Jelene Puzić. Pre samog početka predstave publika je ispunila široki dvorišni prostor tipičan za ovaj kraj, a organizatori su zbog velikog odziva publike, uz sve propisane mere predostrožnosti, morali da obezbede i više stolica nego što je bilo predviđeno.

– Ova predstava je odabrana zato što je snažna i do sada nije izvođena u Hrvatskoj. Nastala je pre filma „Dnevnik Diane Budisavljević“ koji je mnoge stvari ovde pokrenuo i inicirao da ta humana žena uđe i u školske udžbenike, ali pre svega zato što je priča značajna i govori o večitoj temi, o borbi dobra i zla. Takođe, iz ove kuće je moj otac, po kome je udruženje i ponelo ime, odveden u ustaški sabirni centar. Najvećih organizacionih problema bilo je oko prelaska granice, međutim zahvalna sam učesnicima što ni u jednom trenutku nisu doveli u pitanje da li će moći da dođu. Što se tiče odziva, ovde ..

The post Predstava o Diani Budisavljević oduševila publiku u Dalju appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article