Pred početak školske godine iz Srbije stiglo 180 torbi za đake prvake

112

Pošiljka Vlade AP Vojvodina koja sadrži 180 đačkih torbi u Vukovar je dopremljena uz pomoć Crvenog krsta Novog Sada. Ovo je već treća godina zaredom da vlada severne srpske Autonomne pokrajine na ovaj način pomaže održavanje nastave na srpskom jeziku u školama na istoku Hrvatske.

– Vlada AP Vojvodine izdvojila je iz svog budžeta 3,4 miliona dinara kojima smo kupili radne sveske za sve učenike od prvog do petog razreda na području Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, odnosno po modelu „A”. To nije sve jer izdvojila je i dodatna sredstva za kupovinu ovih 180 đačkih torbi za sve naše đake prvake koji će od ponedeljka prvi put sesti u školske klupe. Ovo je već tradicionalna pomoć pokrajinske Vlade učenicima koji se ovde školuju na maternjem jeziku i to je još jedan dokaz da naša matična država brine za svoj narod u Hrvatskoj i da joj jako stalo da očuvamo naš nacionalni identitet – rekao je tokom preuzimanja pošiljke u..

The post Pred početak školske godine iz Srbije stiglo 180 torbi za đake prvake appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article