Pravite slatkiše? Precizni termometar je alat koji morate imati

126

Termometri u kuhinji su jednostavni za upotrebu i pouzdani su, odlični za pravljenje slatkiša, od džemova do čokoladnog musa

Ako pravite slatkiše i poslastice, vi donosite umetnost u izradu, a neka termometar upravlja naukom iza celog procesa. Ne postoji bolji način da se osigura uspeh, meka i kremasta poslastica, hrskavi kikiriki ili prava konzistencija džema, sve to zavisi od toga jeste li postigli pravu temperaturu prilikom kuvanja. Dobar termometar za slatkiše je neophodan alat za besprekornu kreativnost u kuhinji. Postoji nekoliko vrsta termometara, a ovo su samo neki koji se najčešće koriste.

Termometar od nerđajućeg čelika

Ovaj termometar pričvrstite na bočnu stranu posude dok pripremate slatkiše. Oznake su lako čitljive, a Iako nije toliko precizan kao digitalna verzija, ovaj termometar je praktičan i brzo se čisti (možete ga čak staviti u mašinu za pranje posuđa.) Njega odlikuje čvrsta, niskotehnološka funkcionalnost, odličan je za praktično sve.

Digitalni termometar sa spatulom

Ovaj termometar je svakako najatraktivniji, i njegov dizaj govori o čemu se radi. Odličan je za pripremu delikatnih poslastica, sa njim možete promešati sve što pripremate kako biste znali tačnu temperaturu. Lako se koristi, praktičan je i za pranje i održavanje.

Digitalni termometar sa programatorom

Kako samo ime kaže, ovaj termometar dolazi sa programatorom, odnosno vi ga jednostavno podesite na određenu temperaturu, i čim ona bude odgovarajuća, dobićete zvučno obaveštenje. Jedino što je nepraktično kod ovakvog tipa termometra jeste održavanje, ne može biti u potpunosti potopljen u vodu, već se mora pažljivo očistiti.

Original Article