Potraga za najboljom prirodom i najlepšim ruralnim krajevima sveta

25

Prema podacima Svetske turističke organizacije (UNWTO), u prošloj godini je zahvaljujući pandemiji koronavirusa turistički promet je na globalnom nivou opao za čak 83%. Danas se primećuju pozitivni znaci oporavka ove industrije, o čemu govori i projekat UNWTO koji bi trebalo da pronađe i podrži najbolja turistička sela na svetu

Svetska turistička organizacija je pokrenula projekat kojim bi trebalo da budu pre svega promovisana i podržana najbolja seoska domaćinstva globalno, kao mesta posvećena održivom razvoju kroz turizam, očuvanju kulturnog nasleđa i mesta posvećena inovativnim pristupima turizmu.

Generalni sekretar Svetske turističke organizacije je istakao da turizam mora biti pokretač pozitivnih promena za ruralne zajednice širom sveta u kojima je prepoznata jedinstvena i autentična sredina, a projekat “Najbolja turistička sela UNWTO” podrazumeva izbor najboljih turističkih sela, odnosno pružanje podrške selima da se kroz edukaciju i afirmaciju promovišu kao najbolja sledeća stvar u turizmu koja treba da se desi.

Rezultat projekta, odnosno rezultat ovog konkursa biće objavljen u oktobru 2021. godine povodom zasedanja 24. Generalne skupštine UNWTO.

Ovaj članak Potraga za najboljom prirodom i najlepšim ruralnim krajevima sveta se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article