Posvećen zlatni krst pravoslavnog hrama u Šarengradu

59

Obnovljeni i pozlaćeni krst biće vraćen na mesto iznad oltarske apside, a čin osveštanja u šarengradskom hramu Svetih arhangela Mihaila i Gavrila predvodio je episkop osečkopoljski i baranjski Heruvim uz sasluženje velikog broja sveštenstva iz ove eparhije. Sve češća okupljanja vernika u ovom hramu pozdravio je i paroh sotinski jerej Miloš Kuzmanović koji opslužuje i ovaj hram.

– Drago mi je da baš u ove dane kada slavimo Vozdizanje Časnoga krsta možemo da posvetimo i krst ovde u ovome za našu eparhiju bitnom mestu gde se nalazi ikona Presvete Bogorodice, najčudotvornija ikona osečkopoljske i baranjske eparhije. Sve češći verski događaji u Šarengradu krenuli su blagoslovom njegovog preosveštenstva episkopa Heruvima, kada je on postavljen za episkopa, došlo je do promene da ovde u Šarengradu bude veliko okupljanje naroda pa je tako uspostavljen i Gospojinski sabor koji je posvećen Presvetoj Bogorodici i njenoj čudotvornoj ikoni – priča o značaju šarengradskog hrama jerej Kuzmanović.

O..

The post Posvećen zlatni krst pravoslavnog hrama u Šarengradu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article