Poseta vladike Andreja parohiji Pokrova Presvete Bogorodice u Salcburgu

62

10.11.202110.11.2021

Vladika Andrej daje pomen stradalim pravoslavnim Srbima u logoru u Gredigu pored Salcburga
Foto: FB vladika Andrej

Episkop austrijsko – švajcarski Andrej posetio je minulog vikenda, parohiju Pokrova Presvete Bogorodice u Salcburgu. Povodom mitrovdanskih zadušnica, tradicionalno se u ovoj parohiji obavlja pomen svim stradalim pravoslavnim Srbima u logoru u Gredigu pored Salcburga, gde postoji i posebno groblje.

U pratnji nadležnih salcburških sveštenika protojereja-stavrofora Dragana Erića i jereja Zorana Vrbaškog, vladika je posetio groblje u Gredigu i prisustvovao parastosu koji se tamo održao. Nakon parastosa, obratio se prisutnom narodu govoreći o stradanju zarobljenih Srba u prethodnim ratovima na ovom prostoru. Pozvao se na saradnju sa austrijskim Crnim krstom koji pomaže na prikupljanju podataka o stradalima i mestima gde su sahranjeni, kao i na posetama svim tim grobljima širom Austrije, a i u Slovačkoj. Upravo podizanjem spomen kapele u Mauthauzenu, koj..

The post Poseta vladike Andreja parohiji Pokrova Presvete Bogorodice u Salcburgu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article