Poseta srpske ambasadorke Janković Bavarskoj i susret sa predstavnicima rasejanja

115

03.11.2020

Ambasadorka Republike Srbije u Berlinu dr Snežana Janković u poseti Bavarskoj sa državnim ministrom dr Florijanom Hermanom
Foto: arhiva Ambasada Srbije u Berlinu

Dr. Snežana Janković ambasadorka Republike Srbije u Nemačkoj, boravila je u zvaničnoj poseti Bavarskoj. Imala je niz susreta sa predstavnicima vlasti Bavarske i privredne komore. Prvi razgovor bio je sa dr Florianom Hermanom, državnim ministrom u Vladi Bavarske za savezna i evropska pitanja i medije. Razgovarano je o daljem unapređenju inače odličnih odnosa, posebno u ekonomskoj sferi, između Srbije i Bavarske. Dr. Janković se susrela i sa dr Eberhardom Zaseom, predsednikom Privredne komore Minhena i Gornje Bavarske i obišla kompaniju MTU Aero Engines.

U generalnom konzulatu Republike Srbije u Nemačkoj priredila je i prvi zvanični prijem za predstavnike srpkog rasejanja. Zbog strogih epidemoloških propisa sastanku je moglo da prisustvuje samo deset osoba. Ona je želela da čuje stavove, probleme i želje srpske za..

The post Poseta srpske ambasadorke Janković Bavarskoj i susret sa predstavnicima rasejanja appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article