Posao sa plastenicima garantuje ostanak u rodnom mestu

105

Ako idete iz Okučana prema Novoj Gradiški, put vas može naneti u Prvču. To je nekada, kažu meštani, bilo selo, a sada je samo ulica u ovom zapadnoslavonskom gradu. Prvču na dva dela deli kanal. S druge strane kanala nalazi se imanje porodice Vujnović, a nešto malo dalje su i njihovi plastenici. Upravo je njihov uspešan posao sa uzgojem povrća u plastenicima te njihovom preradom i distribucijom bio i razlog našeg dolaska u ovo živopisno mesto.

Zoran i Snježana Vujnović posao sa plastenicima su započeli silom prilika, pre pet godina, nakon što su oboje ostali bez posla.

– Prilično smo zadovoljni ovim sada poslom jer se može dobro živeti. Idejni tvorac ideje o ovome poslu je moja supruga jer je ona završila poljoprivrednu školu. Prvo se nisam hteo time baviti, ali kad smo započeli videli smo da dobro ide pa smo nastavili. Pre ovoga posla radio sam kao serviser u firmi koja se bavi distribucijom gasa, ali sam se nakon otkaza na tom poslu odlučio za svoj privatni posao – započinje priču Z..

The post Posao sa plastenicima garantuje ostanak u rodnom mestu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article