Porodični hoteli u Istri popularniji od obale

79

U poslednjim decenijama se, pored već tradicionalnih hotela i kuća za odmor, u Istri pojavljuje sve više porodičnih hotela. Takvi hoteli su manji i praktičniji za odmor, jer modernim turistima nude pre svega zanimljiv i sadržajan odmor

Mali porodični hoteli u Istri u Hrvatskoj u poslednjih nekoliko godina su postali popularniji od obale, odnosno od svih sadržaja koji se nude na rivijeri. U kontinentalnom delu Istre postoji već dugo turistička tradicija i postoji nebrojeno vila i kuća za odmor. Međutim, javlja se novi turistički trend, u poslednjim decenijama sve popularniji sadržaj predstavljaju mali porodični hoteli.

Porodični hoteli u Istri nude potpuno novi vid turizma. Odmor je tu podjednako komforan kao i u većim standardnim hotelima, i po kvalitetu smeštaja oni ne zaostaju za konkurencijom. Oni nude nešto drugo, nešto što su savremeni putnici prepoznali i zavoleli.

Odmor u porodičnom hotelu je daleko prijatniji i srdačniji, jer je fokus domaćina isključivo na gostima. Manji hoteli nemaju puno soba, trpezarije su takođe manje, pa se sve svodi na ljudski dodir, srdačni deo priče koji nedostaje velikm hotelskim lancima.

Mnogi od manjih hotela se nalaze u slikovitim mestima kao što su Grožnjan, Motovun ili Hum. Sam boravak u hotelu u takvom ambijentu je neverovatno bajkovit. U takvim mestima nema puno stanovnika, i svako „oživi“ kad dođu turisti. Tada se i gosti i domaćini i meštani su okrenu jedni drugima, i tu se uz čašicu razgovora otkrivaju najtoplije ljudske priče.

Postoji puno hotela koji se nalaze na porodičnim imanjima, među maslinjacima ili u vinogradima. Tu se, sem smeštaja i standardnih usluga, organizuju i degustacije vina, maslinovog ulja i ostalih istarskih delikatesa.

Osmo svetsko čudo, nestvarna priroda Čilea, saznajte više.

Manji porodični hotel ne podrazumeva manjak luksuza. Mnogi već godinama ulažu u kvalitet i sadržajnost hotela, i već su prepozanti i etablirani kao luksuzni, pa ne čudi da su porodični hoteli u Istri popularniji od obale. U Istri je u poslednjih 15 godina podignuto oko 100 porodičnih hotela, i procenjuje se da će ih u narednom periodu biti bar još toliko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Porodični hoteli u Istri popularniji od obale se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article