Pomoć za najugroženije pripadnike srpske zajednice i dalje pristiže

127

Radi ublažavanja posledica nastalih pandemijom koronavirusa Srpsko narodno veće je zajedno sa svojim partnerima Zajedničkim većem opština i drugim srpskim institucijama 15. marta pokrenulo humanitarnu akciju kako bi se obezbedila pomoć za starije i socijalno ugrožene osobe.

U okviru socijalno-humanitarnog programa u Vukovarsko-semsku i još 14 županija su u nekoliko navrata dostavljeni paketi i pomoć formirana na osnovu procene županijskih i opštinskih Veća srpske nacionalne manjine. Treća faza pomoći tačnije 100 paketa namenjenih za najugroženije stanovnike srpske zajednice u Vukovarsko-sremskoj županiji dopremljena 10. juna u prostorije Zajedničkog veća je opština.

Do sada je SNV zajedno sa svojim partnerima obezbedio 266.000 kuna za pomoć starijim i socijalno ugroženim osobama. Od tog iznosa za humanitarnu pomoć u obliku osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština uloženo je oko 216.000 kuna, a 50.000 kuna za popularnu akciju „Rankin paket“. Podeljeni su u 15 županija naseljeni..

The post Pomoć za najugroženije pripadnike srpske zajednice i dalje pristiže appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article