Pomoć prijateljima iz manastira Svete Ane

218

Negoslavčani već dugo održavaju prijateljstvo sa igumanijom manastira Svete Ane sestrom Gerasimom, a ovaj put održana je radna akcija u kojoj su Negoslavčanke i Negoslavčani iscepali drva, pokosili travu i napravili boks za manastirskog psa.

– Već nekoliko godina posećujemo manastir Svete Ane, odnosno od kad se u njemu nalazi monahinja Gerasima. Nekoliko puta sam povela žene da obiđu ovaj manastir i naprosto želeli smo da pomognemo i oživimo ovo mesto. To traje već nekoliko godina. Ovo je područje gde je veoma bujna vegetacija i zbog toga je bila potrebna košnja travnatih površina, kao i rezanje i nošenje drva. Bilo nas je tridesetak i uradili smo dobar i konkretan posao kako bismo olakšali samotan život sestre Gerasime – priča saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov.

Manastir Svete Ane, ženski je manastir, a nalazi se na pola puta između Daruvara i Grubišnog Polјa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

– Nekoliko puta sam rekla da imamo mali broj monahinja i svakako da zaslužuju da ..

The post Pomoć prijateljima iz manastira Svete Ane appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article