Pomen za 13 srpskih rezervista održan u karlovačkoj pravoslavnoj crkvi

96

Komemoracija za trinaestoricu srpskih rezervista ubijenih na Koranskom mostu koju je Srpsko narodno veće planiralo da održi 21. septembra odložena je zbog pritisaka i protesta hrvatskih branitelja. Da izbegne moguće incidente rukovodstvo SNV-a odlučilo je da komemoraciju i pomen za ubijene sunarodnjake održi u karlovačkoj pravoslavnoj crkvi. Liturgiju i parastos služio je prvi paroh karlovački Radoslav Anđelić.

Na komemoraciji se okupila rodbina ubijenih rezervista, kao i antiratni aktivisti i građani Karlovca. Za to vreme više stotina građana okupilo se na mestu zločina.

Nakon parastosa u Karlovcu, komemoracija žrtvama održana je na dva krnjačka groblja, Parunovac i Čatrnja. Rodbina stradalih nije dolazila u Karlovac već je parastos održan u manastiru Bogorodice trojeručice u Donjem Budačkom.

Dan uoči komemoracije javnosti se obratila potpredsednica SNV-a Aneta Vladimirov koja je rekla da je rat na području Korduna započeo kada su 4. avgusta 1991. godine iz zasede ubijena trojica h..

The post Pomen za 13 srpskih rezervista održan u karlovačkoj pravoslavnoj crkvi appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article