Počinje dopunska nastava na srpskom jeziku u Sloveniji

142

29.09.2020

Uprkos složenoj zdravstvenoj situaciji i dugotrajnoj proceduri dobijanja viza, osam redovnih nastavnika angažovanih od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije – doputovalo je početkom nedelje u Sloveniju, tako da škola na srpskom jeziku može da počne. Za koordinatora nastave je izabrana Blaženka Trivunčić, koja od prošle godine rukovodi nastavnom u Francuskoj i Italiji. Ona se zajedno sa svojim kolegama iz toplo zahvalila svima na pomoći oko realizacije nastave u Sloveniji: „Zahvaljujemo se Ambasadi Republike Srbije u Ljubljani, Nj. E. ambasadorki Zorani Vlatković i konzulki Ivani Jakšić Matović, koje su sa svojim saradnicima pružile izuzetnu pomoć i podršku, a posebno Savezu Srba Slovenije, koji je inicirao čitav projekat i sproveo prvu, neretko najneizvesniju i najtežu etapu. Srećno, kolege!“

Sa druge strane Srpski kulturni centar Slovenije je pozvao roditelje i učenike koji su se prijavili za dopunsku nastavu srpskog jezika da se dogov..

The post Počinje dopunska nastava na srpskom jeziku u Sloveniji appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article