Plan za letovanje – likovni konkurs DKCB

41

06.05.202107.05.2021

Foto: DKCB

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Dečji kulturni centar Begrad pozivaju decu i mlade iz gradova i opština Republike Srbije da putem likovnog konkursa svojim radovima oboje ovogodišnje leto. Tema konkursa je „Plan za letovanje“.

„Ideja organizacije konkursa je podsticanje mladih da likovnim izrazom dočaraju prirodne lepote, kulturu i tradiciju omiljene destinacije kao i radost koju nosi planiranje letovanja, bilo na moru ili planini. Konkurs je prilika da ohrabri ali i nagradi najuspešnije mlade likovne stvaraoce osnovnoškolskog uzrasta, kao i same škole koje podržavaju kreativni razvoj mladih“, poručili sui z DKCB.

Radovi mogu biti u formi crteža, slike, ilustracije, kolaža, dimenzija do 50h70 cm, a sve likovne tehnike su dozvoljene. Samo takmičenje je podeljeno u dve kategorije – mlađi osnovci i stariji osnovci. Svaki učesnik može poslati po jedan likovni rad, a pristigle radove ocenjivaće stručni žiri. Na poleđini radova potrebno je n..

The post Plan za letovanje – likovni konkurs DKCB appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article