Plakati za lakše učenje ćirilice biće podeljeni školama na istoku Hrvatske

46

U saradnji sa Ministarstvom nauke i obrazovanja Republike Hrvatske, Zajedničko veće opština iz Vukovara provelo je projekat u kojem će 500 ilustrovanih plakata azbuke biti podeljeno svim školama u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji u kojima se nastava odvija na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. Od ukupnog broja plakata, pola je izrađeno pisanim, a pola štampanim slovima azbuke.

– Zajedničko veće opština u okviru zaštite prosvetne autonomije Srba na ovom području intenzivno radi u svim segmentima u kojima možemo da pronađemo prostor za delovanje da unapredimo kvalitet nastave naše dece, kako u osnovnim, tako i u srednjim školama, pa i na fakultetima. Ovaj projekat je veoma značajan poduhvat našeg odbora za obrazovanje. Plakati su B1 formata, veoma su veliki, kvalitetni i upečatljivi, tako da će sigurno dugo da posluže školama u kojima budu distribuirani – priča predsednik ZVO-a Srđan Jeremić.

Plan ove institucije je da sve škole u kojima se nastava održava po manjinsko..

The post Plakati za lakše učenje ćirilice biće podeljeni školama na istoku Hrvatske appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article