Pisma učenika srpske škole iz Južnoafričke Republike pristigla kod svojih vršnjaka u Francusku

93

11.11.202012.11.2020

Luka Vujičić podzravlja svoje srpske drugare u Evropi
Foto: Fejsbuk SKFIS

„Srećni smo! Iz daleke Južnoafričke Republike stižu nam pisma i izazovi na srpskom jeziku“ napisali su na Fejsbuk stranici Srpske škole u Francuskoj, Italiji i Sloveniji. Oni su, za početak, objavili pozdravni crtež Luke Vujičića, pisma i predstavljanja Dunje Ilić i Katarine Berović. U narednom periodu objaviće i ostale pristigle radove. Posebno su istakli divne rečenice Dunje Ilić: „Dragi moji drugari, želim vam da u životu budete kao ovaj divni cvet i kao feniks i da nikada ne odustanete od svojih ciljeva“ i Katarine Berović: „Nemojte nikada da odustanete od učenja srpskog jezika, naše kulture i istorije, da ne zaboravite odakle potičete“.

„Zahvaljujemo se koleginici Violeti Pavlović Marinović, profesoru razredne nastave, na decenijskom radu sa decom srpskog porekla, na istrajnosti i stručnosti, a takođe i na tome što je sa đacima iz Srpske škole „Sveti Sava“ iz Johanesburga i Pretorije ..

The post Pisma učenika srpske škole iz Južnoafričke Republike pristigla kod svojih vršnjaka u Francusku appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article