Pet razloga da posetite Slovenačku Istru

131

Slovenačka Istra predstavlja obaveznu destinaciju za sve one koji vole netaknutu prirodu, veličanstvene poglede, izvrsnu kuhinju i ekskluzivna vina, kao i jedinstveni osećaj mora i mediteranskih plaža

1. Šarmantni primorski gradovi

Kopar, Izola, Piran i Ankaran dele jedinstvenu mediteransku atmosferu, koja se krije u uskim kaldrmisanim uličicama, muzici uličnih izvođača, mirisu sveže ribe, zvuku vinskih čaša i nepogrešivom morskom povetarcu koji vam ostane u kosi za vreme večernje šetnje.

Pet razloga da posetite Slovenačku Istru

2. Mediteransko more

More je najvažniji deo Slovenačke Istre, utkano u sve što ona predstavlja. Tokom dana možete uživati u živahnom i energičnom životu na plaži, a uveče možete prošetati morem, uz miris soli, morski vetrić u kosi i pogled na to plavo more koje će vam pružiti spokoj i unutrašnji mir bez obzira na doba godine.

Pet razloga da posetite Slovenačku Istru

3. Istarski kulinarski specijaliteti i vina

Istarsku kuhinju karakteriše obilje prirodnih sastojaka. Osnovni su piranska sol, riba, masline, špargle, tartufi i izvrsna vina. U ovim kulinarskim delikatesima možete uživati u nekim od najboljih slovenačkih restorana sa dugom porodičnom tradicijom,. Međutim ako posetite zabačena bajkovita sela u istarskom zaleđu, naći ćete male tajne pansione sa domaćim jelima i specijalitetima kakve nikada ranije niste probali.

4. Aktivni odmor, velnes programi i odličan smeštaj

Danas, svi gradovi u Slovenačkoj Istri nude veliki izbor usluga na vaše zadovoljstvo. Iskoristite ih i dobro se provedite, međutim, nemojte da zaobiđete one manje očigledne. Idite u šetnju ili biciklistički izlet jednom od uređenih i obeleženih staza i uživajte u pogledu koji oduzima dah. Doživite Stazu zdravlja i prijateljstva ili staru prugu uske železnice Parenzana. A šta kažete na šetnju Krasom? Takođe, nudimo jedrenje, ribolov, ronjenje ili jedrenje na dasci. Ne zaboravimo jahanje, tenis, penjanje, panoramske letove. Ako vam se nijedna od navedenih aktivnosti ne sviđa, jednostavno možete uživati u sunčanju na nekoj od prijatnih plaža ili posetiti jedinstveni Thalasso Spa Centar na otvorenom u srcu pejzažnog parka Sečovlje Salina. Uživajte u svom romantičnom vikendu, zabavnom odmoru sa prijateljima ili aktivnom provodu i bićete razmaženi izborom i sjajnim mestima za boravak u Slovenačkoj Istri.

Pet razloga da posetite Slovenačku Istru

5. Neverovatna priroda i kulturno nasleđe

Slovenačka Istra je najbolji primer kako priroda može biti neverovatno lepa. Duboko, plavo, očaravajuće more koje se preliva šljunčanim plažama pruža savršenu pozadinu za veličanstvene romantične zalaske sunca. Sečoveljske soline, pejzažni park Strunjan, rezervat prirode Škocjanski Zatok, park prirode Dragonja i Debeli rtič samo su neka mesta na kojima ćete biti zapanjeni onim što priroda može da pruži na tako malom geografskom području.

Pet razloga da posetite Slovenačku Istru

Original Article