Pet mladih porodica kupuje kuću uz podršku opštine Negoslavci

108

Opština Negoslavci provodi demografske mere usmerene ka mladim porodicama. Jedna od njih je dodela sredstava kojima se sufinansira kupovina porodičnih kuća na području opštine. Javni poziv raspisan je 8. juna, rok za podnošenje prijava bio je 30 dana, a na njega je uspešno konkurisalo pet porodica kojima je lokalna samouprava dodelila po 25.000 kuna za kupovinu stambene jedinice.

Ugovori o dodeli sredstava svečano su potpisani 3. avgusta. Dodela sredstava za kupovinu porodičnih kuća deo je demografskih mera Opštine Negoslavci koja se kao i ostatak istoka Hrvatske suočava sa velikim problemima kao što su smanjenje broja stanovnika i sve starija populacija. Zato je iz budžeta za ovu namenu izdvojeno 150.000 kuna.

– Osnovni cilj je bio da pomognemo mladim ljudima u rešavanju stambene problematike naravno i sa ciljevima naseljavanja Negoslavaca i sprečavanja daljeg raseljavanja. Na području Negoslavaca ima dosta praznih kuća i ovom merom mi bismo bili zadovoljni da smo sufinansirali samo..

The post Pet mladih porodica kupuje kuću uz podršku opštine Negoslavci appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article