Parastos u Uzdolju – Žrtve još uvek čekaju osude i presude

110

Predsednik Saveta SNV-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac poručio je da će se i narednih dana okupljati na mnogim mestima šireg područja Knina i Dalmacije kako bi komemorisali nevine civilne žrtve „s ciljem da se ne zaboravi, da se osudi i da se gradi mir, mir u ovom kraju, zemlji, mir u odnosu sa susedima i mir i Hrvata i Srba“.

Nakon parastosa u Uzdolju koji su služili sveštenici SPC, eparhije dalmatinske, trinaestu izjavu sećanja SNV-a, u kojoj se poziva na zaustavljanje mržnje i nasilja prema Srbima, pročitala je saborska zastupnica Anja Šimpraga.

– Mislimo da je nužno da se prema Srbima zaustavi širenje mržnje i nasilja te da se počne graditi društvo tolerancije i poštovanja različitosti. Mislimo da je nužno da se prestane ismevati ili prećutkivati tuđe stradanje. Umesto toga treba početi poštovati stradanja drugih. Tako čine čestiti ratnici, tome vode mudri i pošteni političari, o tome propovedaju istinski sveštenici – rekla je Šimpraga.

SNV smatra da je vreme da se nakon 2..

The post Parastos u Uzdolju – Žrtve još uvek čekaju osude i presude appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article